fbpx

Nefiks karierni dan


Pridružite se Nefiks kariernemu dnevu “Postani sprememba”!

Karierni dan je projekt, ki ga bomo prihodnje leto izvajali že sedmo leto zapored in veseli bomo sodelovanja z vami! Kot častni pokrovitelj dogodka je vsako leto do sedaj sodeloval tudi predsednik države Borut Pahor, osrednja prireditev pa je potekala v Predsedniški palači, kamor je vsako leto povabljenih nekaj dijakov. 

Nefiks karierni dan 2022 bo potekal 12. 1. 2022, pod geslom: Postani sprememba!

Konkretne aktivnosti so pogovori z mladimi, ki so se že lotili različnih zanimivih projektov, zato se bo dogodek izpeljali z različnimi nevladnimi organizacijami v Sloveniji. Z mladimi bodo spregovorili o tem, kaj sami počnejo, kakšni so cilji za katere si prizadeva njihova organizacija, kakšna je njihova izkušnja, kaj lahko svetujejo mladim, prav tako pa bomo govorili o izzivih s katerimi so se soočili. Seveda pa bodo lahko dijaki oblikovali tudi vprašanja glede na lastne interese.

Pri izbiri društev in zavodov bomo izhajali iz želja srednjih šol, zato vas vabimo, da že v prijavi obkljukate področje iz katero se vam zdi pomembno za vašo šolo.

Zakaj smo izbrali to temo?
Med mladimi so pogosti občutki anksioze in strahu glede prihodnosti. S tem dogodkom jim želimo sporočiti, da imajo z udejstvovanjem v civilni družbi veliko možnosti, da tudi sami spremenijo svet na bolje in se posvetijo projektom, v katere zares verjamejo. Tema je za dijake aktualna, saj so prav oni tisti, ki bodo s svojo aktivnostjo premikali meje ter spreminjali prihodnost. Preko te teme bomo nagovarjali tudi glavna vprašanja in strahove dijakov, glede različnih možnosti aktivnega udejstvovanja pri različnih okoljskih, socialnih in humanitarnih projektih in presegali stereotipe na tem področju.

Prijavite se TUKAJ, za več informacij pa se nas lahko pokličete na 040 698 915 ali pa nam pišete na nefiks@nefiks.si.

Ekipa Zavoda Nefiks

nefiks karierni dan 2022 content

 

 


Več člankov


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00