Nefiks
Sreda, 20 Junij 2018

Europe - Take Action

7. – 13. oktobra sta se prostovoljki Nataša Progar in Nika Gregorin na Portugalskem udeležili Partnership Building Activity (PBA), kjer sta v sklopu projekta Europe – Take Action predstavljali Zavod Nefiks. Gre za mednarodni projekt, ki je financiran s strani programa Erasmus+. PBA je aktivnost, namenjena spoznavanju novih partnerskih organizacij oziroma poglabljanju vezi med že znanimi partnerskimi organizacijami in iskanja skupnih interesov ter izmenjavo dobrih praks na področju mladinskega dela.

Beri dalje

Malaga in moja EVS izkušnja

Letos poleti od 7. junija do 5. julija sem se odpravil na enomesečni prostovoljni projekt v Malago v okviru programa Evropske prostovoljske službe (EVS) programa Erasmus+.
Bival sem v stanovanju z ostalimi prostovoljci iz Poljske in Turčije. Delal sem v dveh organizacijah in sicer Madre Coraje, kjer smo zlagali oblačila, ki so potem šla v Peru, prav tako pa tudi v njihovi trgovini rabljenih oblačil. Drugo delo je bilo v organizaciji z osebami s posebnimi potrebami, kjer sem obiskoval ljudi v dnevnem centru, se z njimi pogovarjal, kdaj pa kdaj jih peljal na sladoled.

Beri dalje

You accepted a friend request: Mother Earth

Med 1. in 8. 9. 2017 je v Ljubljani potekala mladinska izmenjava z naslovom »You have one new friend request: Mother Earth«. Izmenjava je potekala v okviru programa Erasmus+, združevala pa je mlade iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Španije, Grčije in Velike Britanije.

Beri dalje

Več prispevkov