Nefiks
Sreda, 15 Avgust 2018

You accepted a friend request: Mother Earth

Med 1. in 8. 9. 2017 je v Ljubljani potekala mladinska izmenjava z naslovom »You have one new friend request: Mother Earth«. Izmenjava je potekala v okviru programa Erasmus+, združevala pa je mlade iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Španije, Grčije in Velike Britanije.

Beri dalje

Moja prostovoljska izkušnja v Španiji (Malagi)

Od 5. 7. 2017 do 4. 8. 2017 sem bila v sklopu Evropske prostovoljske službe (EVS) v Malagi, v Španiji.
V tem (po mojem mnenju, prekratkem) času sem še s tremi prostovoljci iz Turčije, Nemčije in Poljske kot prostovoljka delovala v organizaciji Madre Coraje, kjer je naše delo bilo, da razvrščamo oblačila, ki so jih ljudje donirali, in jih ocenimo, ali so dobro ohranjena. Nato je organizacija dobro ohranjena oblačila poslala v Peru, kjer so oblačila dobili ljudje, ki si oblačil in drugih stvari ne morejo privoščiti.

Beri dalje

Call for volunteers - Be the best, be EVS (10 months)

Zavod Nefiks's project "Be the best, be EVS" will host one Spanish European voluntary service volunteer from October 2017 to July 2018 (10 months). The volunteer will collaborate in all of the organizations activities with the aim to get in contact with as many young people, youth workers and other people working with youth, as possible and promote Erasmus + among them. The volunteer will have the opportunity to develop his/her own project aswell.

Beri dalje

BiTriMulti trening na Poljskem

Že vse od moje prve udeležbe na mednarodni mladinski izmenjavi se spogledujem z idejo, da bi tudi sama organizirala projekt v okviru Erasmus+ programa. Specifične metode in oblike dela, odlična skupinska dinamika, interkulturno okolje, predvsem pa številne pridobljene kompetence, ki so odraz vsake take izmenjave ali treninga so me vedno znova navdušile in še bolj prepričale v vrednost neformalnega učenja, še posebej takega, ki poteka na mednarodni ravni.

Beri dalje

Cha.lle.NGE mladinska izmenjava v Italiji

V okviru programa mednarodnih priložnosti za mlade ERASMUS+ bo od 1.9.2017-9.9.2017 potekala izmenjava CHALLENGE v Italiji. Ta priložnost je namenjena vsem mladim starih od 16-18 let, ki se zavedajo pomena aktivne participacije in vpliva tovrstnih aktivnosti na lokalno okolje. Na izmenjavi se bodo pridružili mladi iz Italije, Nizozemske, Portugalske, Grčije in Slovenije. Skupaj boste odkrivali raznolikost omenjenih držav, spoznavali tipično hrane in druge značilnosti ter pridobili super mednarodno izkušnjo. Kratko motivacijsko pismo pošljite do 22.maja na naslov international@nefiks.si.

Beri dalje

Več prispevkov