fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

FREE TO CHOOSE

FTC logotip naslovniThe project will concentrate on developing a Game for Social Change aiming to communicate information and sensitise project target on the theme of gender stereotypes during certain pivotal life moments related to personal future.

The main objective of the project is to raise awareness on gender diversity, enhancing and strongly promote change of culture and behaviour in youngster in choosing and transition phases and in adult key-persons, regarding types, roots and effects of gender stereotypes and segregation in labor market. Related objectives are to bring young people and the adult key-persons to get involved in an innovative and develop a different vision of the professions, skills and opportunities in labor market gender perspective. This will require the decodification of stereotypes, its recognition and overcoming, acting on youngs and adults.

Through the project we expect to improve awareness and knowledge among young people regarding gender socialistation, increase knowledge among adults as key actors in choice and transition steps and widen the knowledge and awareness on the general biased vision of the professions, skills and opportunities for young people from a gender perspective.

The project duration:
January 2017 to July 2019

Project coordinator:
Cooperativa sociale Itaca onlus (Italy)
 
Partners:
Zavod Nefiks (Slovenia)
MCBIT (Slovenia)
IRES FVG (Italy)
Region FVG (Italy)
UNIMORE (Italy)
Universitat de Valencia (Spain)
Opcionate (Spain)
APLOAD (Portugal)
Mediterranean Institute on Gender Studies (Cyprus)

The project is funded by the European Commission under the Justice Program

FTC

Mednarodna konferenca v sklopu projekta Free to Choose

V torek, 10. julija smo v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani gostili mednarodno konferenco v sklopu projekta Free to Choose. Glavni cilj projekta je ozavestiti mlade o spolni raznolikosti, okrepiti in spodbuditi spremembo načina razmišljanja in obnašanja mladostnikov pri izbiri poklica vezanega na spolne stereotipe. Želimo si, da mladi razvijejo inovativno in nevsakdanjo vizijo poklicev, spretnosti in priložnosti na trgu dela in da jih lastni predsodki ne odvračajo pri odločitvi za določen poklic – ki bodisi trenutno velja za tipično moškega in obratno. Ključni korak pri razbijanju tovrstnih stereotipov je najprej prepoznavanje in nato premagovanje le teh in to ne samo pri mladih, pač pa tudi pri odraslih.

Beri dalje

Vabilo na dogodek mednarodnega projekta Free to Choose

Na Zavodu Nefiks v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz tujine soustvarjamo projekt Free to Choose. Namen projekta je ozaveščanje mladih in vseh, ki delajo z mladimi o problematiki izbire poklica v povezavi s spolom posameznika. V sklopu projekta želimo opozoriti na še vedno prisotne stereotipe povezane s spolom in izbiro poklica.
V ta namen vas vabimo v torek, 10. 7. 2018, v Trubarjevo hišo literature (Stritarjeva ulica 7, 1000 Ljubljana) na dogodek, na katerem bomo sodelujoči partnerji predstavili projekt in raziskave, ki smo jih izvedli v okviru projekta ter vam predstavili novo družabno igro za mlade, ki bo spodbujala k razmisleku o prisotnih stereotipih in možnostih za njihovo preseganje.

Beri dalje