fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Aktualne dogodke, klube, projekte in priložnosti, ki jih ponuja Zavod Nefiks, najdeš v spodnjih zavihkih.

Sodeluješ lahko kot udeleženec, prav tako pa lahko deluješ tudi kot prostovoljec - tutor, vodja kluba, aktivnosti ali projekta - pri tem pridobivaš dodatne kompetence kot so vodenje skupin, digitalno mladinsko delo, upravljanje socianih omrežij, kompetence projektnega dela in komunikacijske kompetence. Pri tem te usposobimo ter ti nudimo vso podporo, ki jo potebuješ pri vodenju klubov, aktivnosti in projektov.

 

Aktualni dogodki, klubi, delavnice

Uvodna delavnica za bodoče prostovoljce - <prijava
21. 10. ob 18.00
Za vse prostovoljce, ki se želite priključiti aktivnostim Zavoda Nefiks in Mladinskega centra Vič.

Delavnica za NVO: Instagram - prijava
21. 10. ob 18.00
Uporaba Instagrama za društva in druge nevladne organizacije.

STOP! Sveti rdeča. - prijava
22. 10. ob 18.00
Na delavnici »STOP! Sveti rdeča.« se bodo udeleženci naučili uporabe mikokrmilnika Arduino, osnov programskega razmišljanja za uporabo programa Arduino IDE in priprave kod s katero bodo kasneje mikokrmilnik tudi programirali.

Delavnica za NVO: Storytelling - prijava
22. 10. ob 18.00
Želite povedati dobro zgodbo o svojem projektu ali organizacijji, pa vam je zmanjkalo idej, kako konkretno to storiti, da pritegnete občinstvo?

Za zapiske ne uničujem dreves - prijava
23. 10., 17.00 - 19.00
26. 10., 9.00 - 11.00
Na delavnici »Za zapiske ne uničujem dreves« bomo udeležence delavnice usposobili za samostojno uporabo programskega jezika Python.

Nefiks karierne rešitve

NKR logo

Nefiks karierne rešitve je projekt, ki mladim pomaga do vseživljenjske karierne pismenosti. Dosegamo jo z razvojem kompetenc in sposobnostjo vodenja lastne kariere, vključno z beleženjem neformalno pridobljenega znanja. Vsak udeleženec je sposoben kompetence ovrednotiti, nadgraditi in vnovčiti na trgu dela. Za mlade bomo izvedli izobraževalna sklopa z naslovoma: Manager družbenih omrežij in Samostojno na trg dela.

Na spletni strani z orodji za beleženje bomo organizirali kampanjo #mladiinkompetentni. Ta bo dvignila zavest o pomenu beleženja in o tem, da lahko kompetence za zaposlitev mladi razvijajo v mladinskem sektorju.

Pred nami sta dve izobraževanji:

 • 31. avgusta pričnemo v Kopru z usposabljanjem Samostojno na trg dela - PRIJAVA.
 • 21. septembra pa se lahko v Ljubljani priključite usposabljanju Manager družbenih omrežij - PRIJAVA.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb

Kolegice

Nefiks kolegice logo 200px

Klub Kolegice je namenjen študentkam višjih letnikov in mladim iskalkam zaposlitve. V letošnjem letu se lahko udeležiš mesečnih dogodkov in delavnic (npr. priprava spletnega CV-ja, LinkedIn, uporaba orodij MS Office za urejanje zaključne naloge in priprave na zagovor, delavnica dobrega počutja na delovnem mestu, itd.).

Z aktivnim sodelovanjem - organizacija dogodka v svojem kraju - pa lahko pridobiš ali krepiš komunikacijske, organizacijske in PR kompetence. Več inofrmacij najdeš tukaj, prijave sprejemamo preko spodnjega obrazca.
Prijava v projekt Kolegice

Kolegice so se v preteklih letih srečevali tudi na tedenskih klubskih srečanjih, kjer so si zastavljale (karierne) cilje, krepile komunikacijske komptence ter si poiskale mentorico na kariernem področju, ki jih zanima. Klubska oblika Kolegic se bo organizirala tokrat samo v Ljubljani in Celju. Več inofrmacij najdeš tukaj, prijave v klub pa sprejemamo preko spodnjega obrazca.

Prijava v klub Kolegice

 

Natečaj "Karierni heroji"

Nefiks Karierni heroji logo 200px

S svojimi prijatelji/sošolci sodeluj v natečaju za najboljši profil na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, Youtube ali spletna stran), ki mladim najbolje pomaga pri odločanju za poklic.
K sodelovanju vabimo devotošolce in dijake 3. in 4. letnikv. Več o Kariernih herojih.

Prijava

Nefiks tutorji

Nefiks tutorji logo 200px

Tutorji smo mladi po vsej Sloveniji, ki poznamo in uporabljamo e-Nefiks, z veseljem pa ga tudi predstavimo drugim!
Tutorstvo ni tutorstvo v klasičnem pomenu besede, pač pa združuje tiste, ki se zavedajo, da je neformalno pridobljeno znanje lahko ključno za kariero.

Več o e-Nefiksu.

Pridružiš še lahko kadarkoli med letom.  Prijava

Nefiks tutorji so člani Nefiks tima in so prvi s katerimi delimo naše informacije. Po končanem usposabljanju jih dodamo na posebno mailing listo in v FB skupino, kjer lahko dostopajo do preteklih video izobraževanj.

Klub trenerjev

Klub trenerjev je namenjen Nefiks trenerjem - izvajalcem kariernih aktivosti (vodje kolegic, vodje jezikovnih in kariernih klubov) in aktivnim Nefiks prostovoljcem, ki želijo pridobiti kompetence mladinskih kariernih voditeljev.

Aktivna udeležba na torkovih delavnicah Kluba trenerjev in aktivno delovanje znotraj Zavoda Nefiks ti omogoča izpolnjevanje pogojev za pridobitev NPK mladinski delavec.

Več o Klubu trenerjev.

Prijava na torkovo usposabljanje.

Pridružiš se lahko kadarkoli med letom.

Delavnice in predavanja za trenerje se izvajajo vsak torek ob 17. uri v Mladinskem centru Vič, v živo pa jih lahko spremljaš tudi v FB skupini Nefiks tutorji.

Karierni posvet

Če si v dilemi glede izbire ali trenutne smeri šolanja, lahko o tem razpravljaš z usposobljenimi kariernimi svetovalci, ki so ti na voljo vsak torek med 14. in 15. uro.

Z njimi boš preučil/a svoje možnosti gleda na točke, interese, vrednote, talente, kraj študija, zaposlitvene možnosti,…

Prijavi se vsaj en dan na mc.vic@nefiks.si s pripisom "Karierni posvet" ali 040 698 915.

Nefiks karierni dan 2020

Na Zavodu Nefiks smo pripravili sedaj že peti tradicionalni Nefiks karierni dan pod geslom Prihodnost je lokalna!, ki je v okviru Kariernega tedna Mladinske mreže za karierni razvoj KROJ potekal  6. januarja 2020. Na kariernem dnevu je sodelovalo več kot 30 srednjih šol, ki so se jim pridružili lokalni župani ali podjetniki. Glavno sporočilo, ki so ga dijaki prepoznali, je to, da občine in lokalna okolja računajo na mlade, jih vabijo k sodelovanju in skupnemu razvoju.

Več o Nefiks kariernem dnevu.

Prostovoljstvo (karierne aktivnosti)

Prostovoljstvo krepi medsebojno solidarnost ljudi, spodbuja razvoj človeških zmožnosti in vseživljenjskega učenja, zagotavlja družbeno povezanost in sodelovanje pri reševanju problemov posameznikov in družbe. Z aktivnejšim sodelovanjem znotraj Zavoda Nefiks pridobivaš oz. krepiš kompetence, ki ti koristijo tako na osebnem kot kariernem področju - vodenje skupine, timsko delo, organizacija dogodkov, mladinsko delo, digitalne kompetence in prevzemanje odgovornosti.

Za začetek se prijaviš na usposabljanje za mladinske karierne voditelje (trenerje) - prijava.

Kot prostovoljec lahko z nami sodeluješ na poljubnem področju, ki ti najbolj odgovarja:

 • vodja kluba Kolegice,
 • vodja Kariernega kluba,
 • ambasador Nefiks kariernega dne,
 • vodja mednarodnih izmenjav ali
 • vodja svojega projekta.

Preden pa se podaš v aktivnejše udejstvovanje, ti nudimo uvodno usposabljanje, mentorstvo in podporo pri izvajanju klubov, aktivnosti ali projektov, tedensko pa se lahko udeležuješ (v živo ali preko spleta) tudi predavanj in delavnic s področja kariernega mladinskega dela kot udeleženec Kluba trenerjev.

Prostovoljstvo v Mladinskem centru Vič

Mladinski center Vič je organizirano funkcionalno središče za mlade, kjer se izvaja mladinsko delo, ki je organizirana in ciljno usmerjena oblika delovanja mladih in za mlade, v okviru katere mladi na podlagi lastnih prizadevanj prispevajo k lastnemu vključevanju v družbo, krepijo svoje kompetence ter prispevajo k razvoju skupnosti. 

Prijava

Kot prostovoljec lahko sodeluješ pri:

 • druženju in izvajanju aktivnosti z otroci in mladimi,
 • pripravi in izvedbi krajših delavnic za osnovnošolce,
 • pripravi in izvedbi počitniških aktivnosti (za osnovnošolce),
 • izvajanju učne pomoči (osnovnošolce in srednješolce),
 • pripravi in izvedbi športnih aktivnosti,
 • organiziranju aktivnosti v igralnici mladinskega centra.

Sooblikuj Talentiran.si

talentiran A SI 200px

Spletišče Talentiran.si je namenjeno mladim, ki jih zanimajo aktualne novice in dogodki s področja zaposlitvene pismenosti, kariernih priložnostih in možnostih.

Tudi ti lahko sooblikuješ spletišče s svojimi idejami, blogi, poročili, reportažami, intervjuji ali izkušnjami.

Opogumni se in se pridruži ostalim mladim in kompetentnim, ki soustvarjajo Talentiran.si:

 • sveža študentka Lučka, ki piše svoj blog Življenje z lučko,
 • David, ESE prostovoljec, ki skupaj z Javijem objavlja videoblog Sloving it! ter zapisuje svoja doživetja in izkušnje v Sloveniji v projektu Spanish sLOVEnia,
 • mladi in kompetentni, ki jim je aktivno sodelovanje na Nefiksu predstavljalo odskočno desko na karierni poti, so strnili svoje izkušnje v zapisih Z žebljico na glavico,
 • Amadea, aktivna Nefiksovka in evropejka, je intervjuje z mladimi, ustvarjalnimi in navdihujočimi ljudmi objavila pod razdelkom Pisma iz tujine.

mladiinkompetentni hash 200px

Ustvari svoj projekt

Če projekta, pri katerem bi mladi želeli sodelovali ni, ga ustvarijo sami.

Nefiks ti omogoča mentorstvo in podporo pri oblikovanju lastnega projekta in prijavljanju na javne razpise za financiranje mladinskih pobud. Zaželeno je, da projekt vsebuje komponente promocije neformalno pridobljenega znanja, kariernega razvoja, zaposljivosti ali prenašanja znanj.

Kontaktiraj nas na nefiks@nefiks.si s pripisom "Ustvari svoj projekt" ali 040 698 915.

Mednarodni projekti

Na Zavodu Nefiks mladim omogočamo, da pridobivajo nove izkušnje in razvijajo svoje kompetence tudi v tujini. Mladi se lahko udeležijo mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Erasmus+ ali pa se udeležijo projekta Evropske prostovoljske službe.

Kontaktiraj nas na international@nefiks.si ali 040 698 915.

Stičišče Središče

Stičišče Središče - Stičišče nevladnih organizacij Osrednjeslovenske regije 2019-2023

Kot koordinator projekta bomo nudili podporo nevladnim organizacijam v Osrednjeslovenski regiji, pripravljali delavnice, izobraževanja, srečanja, posvete ter pomagali pri povezovanju, rasti in prepoznavnosti. 

Več o aktivnostih najdete na spletni strani Stičišče Središče

Ostali projekti, kjer nas najdete

Zavod Nefiks sodeluje v spodaj naštetih projektih: