fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Naj se najprej predstavim: Moje ime je Sangara. Zadnja leta sem preživela kot del ekipe Nefiks jezikovnih klubov. V tem času sta se nam pridružila ESC prostovoljca iz Španije in tako sem imela priložnost pobližje spoznati ESC projekt prostovoljstva. Tako se je v meni prebudila želja po tem, da se tudi sama podam v tujino in spoznam življenje in kulturo ene izmed evropskih držav.

finska 2020 s1Artboard 1

Tako kot večina izmed nas sem tudi sama preživela velik del pomladi pred računalnikom in vedno pogosteje sem se znašla na ESC portalu, dokler nisem lepega dne poslala prijavi za projekt prostovoljstva na Finskem. V naslednjih prispevkih bom z vami delila moje ESC dogodivščine na Finskem in tako mogoče še koga navdušila, da ste poda na podobno dogodivščino.

esc logo sl

Projekt je financiran iz programa Evropska solidarnostna enota, ki ga financira Evropska unija.


 

Dogajanje na Finskem

V tem tednu so se pri nas na jugu Finske začele zimske počitnice. Ker tudi tu ne priporočajo potovanj, smo se v Anjali odločili, da lokalnim prebivalcem ponudimo na izposojo našo opremo, ki jo drugače uporabljamo za šole v naravi. Tako sem tudi jaz dobila priložnost, da preizkusim krplje in možnost drsanja na mnogih drsališčih, ki prepletajo tukajšnja mesta, a so jim na žalost dnevi šteti, ker počasi tudi k nam prihaja pomlad. Na Finskem to pomeni, da se končno pokaže sonce in vsake toliko temperature zlezejo nad ničlo.

Beri dalje