Nefiks
Četrtek, 18 April 2019

 kategorija kolegice najava

Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj.

Aktualne prijave v projekt sprejemamo TUKAJ.

Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, po šestih tednih od začetka delovanja kluba pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

 kategorija kolegice financerji


K projektu Kolegice po nova poznanstva, znanje in motivacijo!

Zaslužni “krivec” za priključitev k projektu Kolegice v Celju je bil direktor podjetja Grafika Grace, g. Miran Gracer, ki je hkrati predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice. Zakaj? Ker je na predavanju (Y)Our Future izpostavil, da moramo delati na svojem znanju, se izpopolnjevati in ga še dodatno nadgraditi. NE SMEMO ZASPATI! Kar mi je dalo misliti.

Beri dalje

»Če je tvoj cilj jasen in točno veš, kaj si želiš, ga bo veliko lažje doseči, tudi če na začetku še ne veš čisto točno, kako ...«

Ko se je ponudila priložnost, da se vključim v program Kolegice, sem jo seveda izkoristila, saj se mi to zdi super priložnost, da se (še bolj) aktiviraš in narediš naslednji ali celo prvi korak k boljši zaposljivosti in (prvi) zaposlitvi. Ko sem se prijavila, sem že imela neko idejo, kaj si želim in tudi potencialno mentorico sem imela v mislih. Nato se je izkazalo, da ta ideja ni bila tako zelo dobra in kasneje sem imela kar nekaj težav z oblikovanjem svojega drugega kariernega cilja, tako da sem vmes že skoraj obupala.

Beri dalje

»Sem vsekakor za«

Za projekt Kolegice sem izvedela povsem po naključju – slučajno sem videla objavo na Facebooku in po kratkem razmisleku sem se odločila za prijavo. »Škoditi ne more,« sem si rekla in izpolnila obrazec. Ko sem izvedela, da sem bila izbrana za vključitev v projekt, sem bila strašno vesela in motivirana, še več navdušenja pa je prišlo po prvih dveh srečanjih s Kolegicami.

Beri dalje

Več prispevkov