Nefiks
Petek, 22 Februar 2019

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Vaja dela mojstra

V sredo, 27. maja, smo imele ljubljanske Kolegice pestro in zanimivo srečanje, saj smo imele tečaj retorike pod vodstvom Rafa Pinose, izkušenega retorika in enega izmed soustanoviteljev Nefiksa.

Že po prvih nekaj minutah srečanja je vsaka izmed nas stopila “na oder“ in se na kratko predstavila. Kljub temu, da naloga ni bila posebej težka, smo vse padle na izpitu, gospod Pinosa pa nam je prijazno pojasnil katere tipične začetniške napake smo naredile, zato nam je šlo v drugo že dosti bolje.

Beri dalje

Kranjske Kolegice SRČNE in PREDANE

Tretje srečanje Kolegic v Kranju je potekalo na sončku, v naravi. Vse smo si med prazniki napolnile baterije, zato je bilo v zraku polno svežih idej. Vsaka Kolegica je izkoristila priložnost in delila svoje dosedanje cilje z ostalimi. Nekatere imajo že zelo dobro začrtano smer, spet druge pa še malo oklevamo med več možnostmi. Meni zelo interesantno je dejstvo, da vsako izmed nas zanima povsem drugačna tematika. Na mizo so padale teme, kot so nepremičnine, naravovarstvo, kadrovanje, vpeljevanje novih učnih metod, pisanje bloga. Spet druge pa so strastno zagledane v točno določene poklice.

Beri dalje

Pridružite se nam pri akciji 'Dajte mi pošteno priložnost'

Draga dekleta in ženske, spoštovane Kolegice,

skupina mladih deklet, ki v okviru projekta Kolegice deluje pod okriljem Zavoda Nefiks, vas vabimo, da se nam 1. maja, ob prazniku dela, pridružite pri akciji 'Dajte mi pošteno priložnost!', s katero želimo odločevalce v naši državi znova opozoriti na splošno znan slab položaj mladih žensk pri vstopu na trg dela.

Beri dalje

mag. Daša Toman Turuk: "Upajte si sanjati na veliko!"

V torek, 21. 4. 2015 smo se kranjske Kolegice ponovno srečale. Poleg udeleženk so bile prisotne tudi gostje. Srečanje je potekalo v dveh delih. V prvem nam je Maja Đevič, koordinatorka Kolegic v Ljubljani, povedala malo več o samem projektu, odgovorila je na postavljena vprašanja in nam dala dodatno spodbudo.

Beri dalje

S.M.A.R.T. cilji Kolegic že skoraj postavljeni

V sredo, 15. aprila, smo ljubljanske Kolegice izkoristile sončno popoldne ter naše drugo srečanje imele kar na prostem, v parku Tivoli. Srečanje je bilo namenjeno oblikovanju individualnih kariernih ciljev, ki jih bo vsaka izmed udeleženk skušala doseči s pomočjo izbrane mentorice.

Beri dalje

Več prispevkov