Nefiks
Sreda, 22 Maj 2019

 kategorija kolegice najava

Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj.

Aktualne prijave v projekt sprejemamo TUKAJ.

Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, po šestih tednih od začetka delovanja kluba pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

 kategorija kolegice financerji


S.M.A.R.T. cilji Kolegic že skoraj postavljeni

V sredo, 15. aprila, smo ljubljanske Kolegice izkoristile sončno popoldne ter naše drugo srečanje imele kar na prostem, v parku Tivoli. Srečanje je bilo namenjeno oblikovanju individualnih kariernih ciljev, ki jih bo vsaka izmed udeleženk skušala doseči s pomočjo izbrane mentorice.

Beri dalje

Kolegice prvič tudi v Kranju!

Prvo srečanje kranjskih Kolegic je potekalo v zelo sproščenem duhu. V torek, 14. 4. 2015, se je zbralo 11 deklet z precej različnimi življenjskimi vizijami in cilji. Vse udeleženke so zelo pozitivne, odprte in željne novih znanj.

Beri dalje

Kolegice v Ormožu smo vzele stvari v svoje roke

Skupaj smo močnejše, glasnejše in vidnejše
Tudi v Ormožu smo spoznali, da smo mlade ženske težje zaposljiva in ranljiva skupina v lokalnem okolju, ki je že tako marginalno in manj razvito. Same smo do sedaj delovale posamezno, in ker verjamemo v to, da je v slogi moč, smo se povezale in se priključile uspešnemu in že učinkovitemu projektu Kolegice, ki ga izvaja Zavod Nefiks.

Beri dalje

Od brainstorminga do dogodka Kolegic Zgodaj uspešne v 4 minutah

Pomemben element projekta Kolegice so skupinska srečanja udeleženk projekta, na katerih se med drugim razvijajo ideje in snujejo dogodki, s katerimi Kolegice širšo javnost seznanjamo z našo dejavnostjo in opozarjamo na nezavidljivo situacijo, v kateri se po koncu študija in ob vstopu na trg dela znajdejo visoko izobražene mlade ženske današnjega časa. VIDEO

Beri dalje

Več prispevkov