Nefiks
Sreda, 24 Avgust 2016
  • Domov

Zavod Nefiks se bo udeležil koprske Oživele ulice

Zavod Nefiks bo v sredo, 24. 8. 2016, sodeloval na Oživeli ulici v Kopru in mimoidoče razveseljeval z različnimi aktivnostmi. Več informacij in program spodaj ter na spletni strani Oživela ulica!

Prizorišča bodo vsebovala od kulturnega kotička, za tiste bolj umirjene, do adrenalinskega kotička, za tiste, z bolj divjim duhom. Letošnja oživela ulica temelji na sodelovanju, miru in ljubezni – zato je tema prireditve »Flower Power«. Na dan Oživele ulice bi radi naredili Koper pisan in postlan z rožicami.

Beri dalje

Mednarodna izmenjava za mlade med 14. in 18. let

Si želiš spoznati mlade iz različnih držav in z njimi razbijati stereotipe povezane s spolom in kulturo ter skupaj z njimi preživeti zanimiv teden v sosednji Italiji?
Pridruži se nam na mladinski izmenjavi »Me, Myself and I«!
Kdaj? 6. do 14. september 2016
Kje? Ligonchio, Italija
Kdo? mladi med 14. in 18. let
Prijave zbiramo na international@nefiks.si do 15. avgusta 2016.

Beri dalje

V novi sezoni vabimo tudi v vpis v Zaposlitveni klub za mlade Maribor

Zbiramo prijave v Zaposlitveni klub za mlade Maribor, ki bo pričel s srečevanjem predvidoma konec septembra in se bo srečeval vsak torek, 4 mesece.
Zaposlitveni klubi so se izkazali kot učinkovita pomoč iskalcem prvih zaposlitev. Mladim dajejo priložnost, da raziščejo lastne kompetence in izboljšajo svojo zaposljivost.

Prijavnico najdeš TUKAJ.

Beri dalje

Raziskava o spretnostih odraslih PIAAC - kje smo Slovenci?

Kako razvite so spretnosti in kompetence odraslih med 16. in 65. letom? To je s primerljivimi nalogami neposredno merila Raziskava o spretnostih odraslih PIAAC, ki so jo v Sloveniji izvedli ACS, Statistični urad Slovenije in Univerza v Ljubljani. Ob objavi podatkov drugega kroga raziskave sta 28. junija v Parizu na sedežu OECD (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj) in v Ljubljani na MIZŠ potekali novinarski konferenci.

Beri dalje

Obsežnost sive ekonomije

Iznajdljivo gospodarstvo sive ekonomije bi lahko rešile monetarne težave, ugotavlja Robert Neuwirth v knjigi Stealth of Nations. Siva ekonomija predstavlja največje gospodarstvo na svetu. V zadnjih desetih letih naj bi vzdrževala dve tretjini delavcev na vsem svetu kažejo podatki OECD.

Beri dalje