Nefiks
Torek, 31 Maj 2016
  • Domov

Težave Švedske z begunci

Švedi opažajo večanje deleža sive ekonomije, v katero se vključujejo migranti, ki so bili neuspešni pri pridobitvi azila, vendar so vseeno ostali v državi brez dokumentov. Država, ki je bila vedno odprta za begunce, se sedaj sooča z velikimi težavami.

Beri dalje

Zaposlitveni nasveti, ki te postavijo pred druge – 6. del

V sodelovanju s kadrovsko svetovalnim podjetjem Kragelj&Kragelj smo pripravili sklop člankov na temo selekcijskega postopka oz. razgovora za zaposlitev. V šestem in hkrati zadnjem članku v tem nizu si lahko preberete še zadnje tri nasvete strokovnjaka s področja zaposlovanja. Verjamemo, da vam bodo nasveti pomagali na poti do vaše zaposlitve!

Beri dalje

Ali ste vedeli...

... da lahko z nakupom prek oglasov naletite na preprodajalca, ki vam proda nedelujoč ali ukraden telefon, s tem ko ne zahtevate računa pa ne morete uveljavljati reklamacije. Posameznik lahko prodaja prek oglasov le rabljeno blago, po ceni, ki je nižja od nabavne, in se pri tem finančno ne okorišča. V drugačnem primeru gre za delo na črno (vir: rtvslo.si).

Beri dalje

"Begunci naj se vključijo v sivo ekonomijo."

Eden večjih problemov, ki se tičejo beguncev, je njihova integracija - tako njihova integracija v družbo kot tudi obratno. Za uspešno rešitev te politične in gospodarske težave je potrebno na problematiko pogledati iz drugačnega zornega kota. V tem prispevku bomo predstavili pogled profesorja ekonomije na Johannes Kepler univerzi v Linzu, Friedricha Schneiderja.

Beri dalje