Nefiks
Sreda, 8 April 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

  • Domov

Kaj boš, ko boš velik?

Če vprašamo 6-letnika, kaj želi biti, ko bo velik, reče, da želi biti “spider man.” Gasilec. Zdravnik. Astronavt.

Beri dalje

Spoznaj svoje vrednote

Vrednote so ponotranjena in globoko zasidrana življenjska vodila, v skladu s katerimi si oblikujemo življenje, izberemo poklic, izobraževanje. Na primer če nam je uspešna kariera pomembna vrednota, bomo že v času študija usmerjali moči v to smer. Če pa na drugi strani bolj cenimo prijateljstvo in zabavo, pa bomo več energije vlagali v to. Na tak način svojim vrednotam sledimo precej intuitivno, da pa bi poznali svoje motive, ki nas lahko vodijo k uspehu, pa je pomembno, da svoje vrednote tudi poznamo.

Beri dalje

LinkedIn = edini profil, ki ga potrebuješ [Postani viden – postani zaposljiv]

V letu 2019 je bil LinkedIn najbolj relevanten v svoji zgodovini, saj je postal platforma za rekruterje – tiste, ki iščejo najboljše možne kandidate za določena delovna mesta. Gre za okolje, namenjeno poslovnem mreženju, ki predstavlja odlično priložnost za vsakogar. Je zakladnica vsebin, informacij, dogodkov, skupin, oglasov za prosta delovna mesta in tvornica idej ter novih poznanstev.

Beri dalje

Spoznaj svoj stil komuniciranja

Veščine komuniciranja so pomembne na vseh življenjskih področjih, saj ljudje težimo k temu, da bi bili razumljeni in sprejeti. Vendar vsaka komunikacija ni dobra komunikacija. Včasih je lahko neučinkovita, razdira odnose in nam povzroča stres v življenju. Poznamo štiri različne stile komuniciranja in sicer pasivna, pasivno-agresivna, agresivna in asertivna komunikacija.

Beri dalje