Nefiks
Torek, 28 Junij 2016
  • Domov

Brexit in sankcije dela na črno

V luči nedavne odločitve Otočanov o odcepitvi od Evropske Unije, smo nekoliko pobližje pogledali pravno ureditev in sankcije dela na črno v Veliki Britaniji. Po načrtovanem odhodu VB iz EU, ki se obeta jeseni, pa se bodo ponovno spremenila tudi pravila v zaposlovanju tujcev.

Beri dalje

Poletno usposabljanje - kako s svojimi talenti zgradim kariero

Bi rad/a izvedel/a, kako prepoznati svoje talente, jih povezati s svojim bodočim poklicem? S tem pomagala še drugim?
Bi rad/a izvedel/a, kako je s kariero in usposabljanji v tujini?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril/a pritrdilno, vabljena na poletno usposabljanje "Karierni razvoj mladih" v izvedbi Zavoda Nefiks!

Brezplačne delavnice so v prvi vrsti namenjene mladim v starosti 16-24 let (okvirno) in bodo potekale od torka do četrtka, 12.-14.7.2016 od 9h do 13h v prostorih Nefiksa.

Pohitite s prijavami, število mest je omejeno!

Beri dalje

Kako prepričati v plačevanje davkov?

Davčni organi v državah v razvoju so vedno bolj zaskrbljeni zaradi velike izgube davčnih prihodkov zaradi sive ekonomije. Zato pogosto razvijejo vrsto strategij, da bi preprečili utajo davkov, saj upad davčnih prihodkov v državno blagajno onemogoča izvajanje osnovnih storitev, kot so zdravstvo, gradnja cest, izobraževanje.

Beri dalje

Zaposlitvena priložnost za mlade na Jesenicah

Mlada, izobražena in izredno motivirana dekleta, članice Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice, so organizirala Zaposlitveno priložnost za mlade. Dogodek se je odvijal na Jesenicah, v dvorani Kolpern.  Namen dogodka je bil iskalcem zaposlitve pomagati stopiti v stik neposredno z delodajalci. Dekleta so pripravile zabaven in pester program, ki ga je otvoril podžupan Občine Jesenice Miha Rebolj.

Beri dalje

Predsednik republike podelil priznanje Prostovoljec leta 2015

Na Mladinskem svetu Slovenije so zadovoljni z izvedbo natečaja Prostovoljec leta 2015, katerega osnovna namena sta promocija prostovoljstva in mladinskega dela. Število (220) in raznolikost prijav sta znova pokazala, kako raznoliko in družbeno koristno prostovoljno delo opravijo številni posamezniki in organizacije v Sloveniji. Poleg priznanj in zahvale vsem prostovoljcem, pa je zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta tudi priložnost, da opozorimo na težave na področju prostovoljstva.

Beri dalje

So davčne blagajne učinkovite?

Pozitivni učinki uvedbe davčnih blagajn se kažejo v povečanju prijavljenega prometa in povečanju vplačil DDV ter večjemu številu prijav fizičnih oseb v zavarovanje. Vlada RS je v proračunu 2016 predvidela 75,0 mio EUR dodatnih prihodkov iz naslova učinkov uvedbe davčnih blagajn. Vplačila DDV-ja so se v primerjavi z lanskim letom na splošno povečala za 4,6 odstotkov oziroma 33,6 mio EUR, prispevki in dohodnina pa za 5,8 odstotkov oziroma 89,3 mio EUR.

Beri dalje