fbpx Nefiks
Sobota, 24 Oktober 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

  • Domov

Kako postati samostojni podjetnik (s.p.)

Podjetništvo za mlade postaja vse bolj aktualna karierna alternativa po dokončanem študiju. Mladi se najpogosteje odločajo za pravnoorganizacijsko obliko samostojnega podjetništva ali s.p., saj za začetek slednjega ni potreben začetni denarni vložek. Še ena izmed mnogih prednosti je, da je ustanovitev hitra in preprosta.

Beri dalje

[prejeli smo] Javni poziv za udeležence PONI Zeleni kras

RRA ZELENI KRAS PRIČENJA Z IZVAJANJEM ŠTIRIMESEČNEGA PROGRAMA PODJETNIŠKEGA USPOSABLJANJA V OKVIRU PROJEKTA »PONI ZELENI KRAS« - PODJETNO NAD IZZIVE V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI

Regionalna razvojna agencija za Primorsko-notranjsko regijo pričenja z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 1. javni poziv za vključitev 11-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive.

Beri dalje

Kdo je samostojni podjetnik

Če članek otvorimo z definicijo lahko rečemo, da je samostojni podjetnik fizična oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost v okviru organiziranega podjetja. Samostojni podjetnik je pogosto uporabljen izraz kljub temu, da zakon o gospodarskih družbah dopušča uporabo zgolj besede Podjetnik ali kratice s.p.. V vsakem primeru gre za posamezno fizično osebo, ki samostojno nastopa v pravnem prometu. Družba večih podjetnikov namreč ne obstaja.

Beri dalje

Prednosti podjetništva za mlade

Pomen mladinskega podjetništva je večji iz dneva v dan. Kljub temu, da se mladi spopadajo s številnimi pritiski, kot je na primer grožnja brezposelnosti, imajo za zagon podjetništva tudi številne prednosti. Malo odgovornosti, veliko časa za učenje in splošno obvladovanje tehnologije so le nekatere izmed njih.

Beri dalje

[prejeli smo]Vabilo na mestni inkubator

Ideje mladih spreminjamo v projekte in pomagamo pri njihovi uresničitvi. Program sestavljajo delavnice, mentorstvo in finančna podpora za izbrane projekte mladih od 18 do 29 let v Ljubljani.

Beri dalje

[prejeli smo]Govoriš kohezijsko

Te zanima aktualno družbenopolitično dogajanje?

Znaš razmišljati s svojo glavo in svoja razmišljanja tudi ubesediti?

Meniš, da je skrajni čas, da za svoje razmišljanje prejmeš nagrado, in to denarno?

Beri dalje